Noul Duster afișează o parte frontală mai expresivă. Calandrul ușor restilizat include o nouă grilă cu bandouri cromate, încadrată de blocuri optice cu lumini de zi.  Aceste evoluții pun in valoare Noul Duster ca fiind un vehicul stabil si robust, un veritabil 4×4. .

„Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus încă de la început pe clienții noștri, păstrând totodată proporțiile inițiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4×4 ale vehiculului, fără a renunța la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster își reafirmă caracterul puternic dar își păstrează genele sale inițiale” a declarat David Durand, director de Design al gamei Dacia.

În cazul versiunii prezentate, noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripția Duster, accentuează caracterul de SUV al autovehiculului, iar noile jante de aluminiu de 16 inci cu aspect „dark metal”, alături de pneurile «Mud and Snow» dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, blocurile optice noi reiau linia stilistică a părții frontale, în special prin prezența elementelor cromate. Ornamentul de eșapament cromat, precum și noua inscripție «4WD», completează evoluțiile de design exterior și reafirmă personalitatea puternică a noului Duster.
În interior este de așteptat ca vehiculul să includă detalii prezente pe noile modele din gama Dacia precum sistemul multimedia MediaNav, limitatorul și regulatorul de viteză sau asistența la parcarea cu spatele.