PNL a renunțat joi seară la evenimentul simbolic prin care își propusese să marcheze începutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Lansarea ar fi trebuit să se țină în Piața Victoriei dar, după ce au fost anunțate măsuri dure de combatere a pandemiei, în ședința de guvern, inclusiv restricții de deplasare după ora 22 pentru populație, nu s-a mai ținut.

Eveniment anulat

Astfel, pe grupul de presă al PNL, la ora 22:59 venea mesajul ”Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, dă startul campaniei electorale în această noapte, la ora 00.00, în Piața Victoriei.

La eveniment vor participa și președintele PNL București, Violeta Alexandru, senatorul Florin Cîțu – poziția 1 pe lista PNL Senat, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, precum și alți candidați PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie.”, conform libertatea.ro.

Însă, la 36 de minute de la mesajul inițial, autorii au postat o completare, arată sursa citată: ”UPDATE. Evenimentul din această seară a fost anulat. Ne cerem scuze, acțiunea nu a mai avut loc din cauza prelungirii ședinței de Guvern!”.

Poza care a încins spiritele

Totuși, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu, Primarul General al Capitalei și primarul Sectorului 6, nu au știut sau nu au ținut cont de anularea evenimentului și au găsit de cuviință să se fotografieze împreună în Piața Victoriei și să publice poza pe Facebook cu mesajul ”Avem treabă! #Împreună”.

Demersul celor doi a stârnit atât ironii din partea unui cunoscut jurnalist, dar și critici aspre din partea celor care le urmăresc activitatea pe social media.

”Pe Ciucu și pe Nicușor au uitat să-i anunțe liberalii că nu se mai ține lansarea de campanie la miezul nopții. Și au stat împreună la poză, ca oamenii care au treabă, în mijlocu’ satului cu miniștri.”, a scris cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu pe Facebook.

”Nu știu cine a venit cu ideea de a marca în grup începerea campaniei electorale în Piața Victoriei, dar în contextul de față, cu mulți infectați și măsuri impuse de luni, pe timp de noapte, nu e în regulă. S-a dat tonul la cârcoteli publice și sunt pe bună dreptate.

”Pe noi ne țin în casă, dar ei au ieșit joi noapte în gașcă”

Ce vor spune oamenii? Pe noi ne țin în casă, dar ei au ieșit joi noapte în gașcă”, sună unul din comentariile la poza distribuită pe Facebook de Ciprian Ciucu.

De luni, oamenii nu vor mai putea ieși din casă de la 22 sau 23 până la ora 6, decât pentru a merge la serviciu sau la farmacie și doar cu declarație pe proprie răspundere. Școlile vor fi închise, iar toate cursurile se vor desfășura online, s-a decis în ședința de guvern de joi.

Pe cât posibil, angajatorii trebuie să adopte telemunca. Magazinele vor trage obloanele la ora 21, iar piețele din spațiile închise nu vor mai funcționa. Masca va deveni obligatorie peste tot.

Foto: INQUAM / Octav Ganea