Cu ocazia Sărbătorilor Pascale cel mai bine este să fii printre cei circa 1.500 de angajaţi ai celor două aeroporturi din Capitală, Băneasa şi Otopeni. Prima ajunge în cazul lor la 3.500 de lei, scrie digi24.ro.

Registrul Auto Român oferă fiecărui salariat o primă de 391 lei brut și tichete cadou în valoare de 750 lei.

Salariaţii Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, care au o vechime mai mare de șase luni, vor primi câte 650 de lei brut. 

Ce-și cumpără angajații cu tichetele cadou de Paște

Aproximativ 31,5% din angajații care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo de Paște intenționează să le utilizeze pentru a cumpăra obiecte din categoria home & deco, în timp ce peste 26% își doresc să cumpere obiecte vestimentare și aproape 25% optează pentru echipamente electronice și electrocasnice, arată cea mai recentă analiză Sodexo derulată cu scopul de a identifica principalele tendinţe în utilizarea și acordarea tichetelor cadou în România.

În opțiunile angajaților pentru achiziții cu voucherele cadou se mai regăsesc produsele de beauty și healthcare (aprox. 6,5%), produsele gourmet (aprox. 4,5%), cele destinate lucrului la birou (aprox. 4%) și plata meselor la restaurant (aprox. 1,5%). 

„Orice formă de motivare din partea angajatorilor este importantă pentru angajați, cu atât mai mult cu cât implică și un stimulent de ordin financiar. Spre deosebire de un bonus la salariu, acordat la finalul lunii sau al anului, tichetele cadou oferă un stimulent imediat pentru angajați, iar faptul că acestea sunt utilizate pentru o achiziție specială, precum decorațiunile pentru casă sau echipamentele electrocasnice, cu ocazia sărbătorilor Pascale, face ca acest beneficiu să fie chiar mai însemnat. În plus, angajații beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou,” spune Adina Popa, Director de Marketing și Dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.

În prezent, tichetele cadou în cuantum de până la 150 de lei per eveniment oferite angajaților și copiilor minori ai acestora beneficiază de deductibilitate și exceptare de la plata taxelor și impozitelor. Cele mai multe companii care își recompensează angajații cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.