Primarii USR-PLUS, în război cu elevii

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a scris că primarii USR-PLUS din București duc un „război ridicol” cu elevii și bursele acestora.

„Ce război ridicol duc primarii USR-PLUS din București cu bursele elevilor și, în general, cu elevii din București. ”Bursele sunt o ipocrizie acum. Sunt profesori care dau note mai mari doar ca să încurajeze financiar un elev” spune primarul USR-PLUS de la Sectorul 2 în ședința CL de azi, după ce acum o lună primarul USR PLUS de la Sectorul 1 Clotilde Armand încerca să reducă cuantumul burselor elevilor și să modifice regulamentul de acordare al burselor”, a scris Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, pe Facebook.

Educația și performanța nu se negociază

De asemenea, aceasta a subliniat că în sectorul 1 și 2 „avem școli de prestigiu și elevi cu rezultate excepționale atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, dar și profesori dedicați.

„Educația și performanța nu se negociază. În sectorul 1, dar și în sectorul 2 avem școli de prestigiu și elevi cu rezultate excepționale atât la nivel național, cât și la nivel internațional. La fel și profesori dedicați.

Ironic, ieri pe Facebook, viceprimărița USR-PLUS de la sectorul 2 scria greșit ”copiii”. Evident, cu un ”i” lipsă. Aceeași doamnă scria: ”iar copii pot să bată mingea în curtea de școală la fel cum bat și în parc fără să distrugă parcurile”. Așadar, elevii distrug parcurile? Sigur nicio minge nu e ”bătută” mai rău decât a bătut doamna limba română. Probabil, așa judecă primarii USR-PLUS educația și performanța – în funcție de ”relația” lor cu limba română.

Tot ieri, Clotilde Armand avea un derapaj pentru care nu am auzit să-și fi cerut scuze: ”Această schizofrenie mă depășește”. Mă îndoiesc că știu cele două doamne și primarul de la sectorul 2 să aprecieze modul în care un dascăl își notează elevii. În realitate, pe ambii primari USR-PLUS îi depășește funcția. N-a fost vreodată mai murdar, mai neîngrijit sectorul 1 și niciun primar nu și-a permis în sectorul 1 să calce în picioare bursele elevilor. La ce-o folosi războiul cu bursele elevilor e absolut de neînțeles”, a conchis aceasta.