AUR va da în judecată USR PLUS pentru defăimare. Amenințarea a fost lansată de liderul AUR, George Simion. “Ei sunt extremişti. (…) Cu siguranţă cei de la USR au sărit calul cu aceste acuzaţii şi îi vom trimite în instanţă şi pe domnul Alexandru Muraru. Pe motiv că ne-au făcut extremişti, defăimare”, a afirmat Simion, la Parlament.

El a precizat că membrii AUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români. Potrivit acestuia, nu cei de la AUR a organizat aceste proteste, ci “românii simpli”.

“Avem o problemă cu modalitatea în care a fost administrată această criză, în care s-au furat banii din sănătate, după cum se fură de 31 de ani banii românilor. În primul rând, am o problemă cu guvernul, indiferent de ce culoare e. Românii sunt singurii care suferă din cauza unor măsuri aberante. (…)Au îndrăznit să ne facă extremişti, ei sunt extremiştii, că pun în pericol sănătatea românilor. Nu e vorba doar de sănătatea fizică şi de actuala pandemie, mai sunt şi alte boli şi mai avem şi sănătatea mintală, nimeni nu se preocupă de ea. Se închid sălile de sport, se închid locurile unde românii pot face activităţi fizice, se închid şcolile şi românii nu au cu cine să îşi lase copiii”, a afirmat Simion.

Reacția AUR față de protestele din țară

El a mai spus că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere.

“Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a adăugat Simion.

Supărarea lui Simion a fost cauzată de afirmațiile lui Dan Barna. Acesta din urmă a susținut că Guvernul nu tolerează manifestările “huliganice, extremiste, fasciste” ale unora dintre protestatari.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica