Primăria municipiului Constanţa anunţă sâmbătă că se restricţionează total activităţile cu publicul, având în vedere faptul că mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiei au fost testaţi pozitiv pentru SARS-COV-2.

“Având în vedere faptul că mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiei au fost testaţi pozitiv pentru SARS-COV-2, se restricţionează total activităţile cu publicul la sediile Primăriei municipiului Constanţa.

Acţiunile de dezinfecţie în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea colegii noştri se vor efectua de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii.

Accesul funcţionarilor publici în sediile Primăriei municipiului Constanţa se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise, termoscanarea şi igienizarea mâinilor”, precizează Primăria Constanţa, într-un comunicat de presă.

Autoritatea locală face apel la cetăţeni să utilizeze mijloacele de comunicare online, notează Agerpres.

Raed Arafat anunţă controale fără precedent în România

Nemulţumit de valul de noi cazuri pozitive depistate odată cu implementarea măsurilor de relaxare, secretarul de stat Raed Arafat anunţă că vor fi intensificate controalele pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile de distanţare socială.

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem că totuşi este o creştere. Weekend-urile au devenit cu mai mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi deschise, dar, totuşi, contactul acolo se vede că este foarte apropiat.

O să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, în mai multe locuri.

Ştiu că s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri, deci magazine care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă îl fac sau nu.

Deci, vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge. Trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a transmis Raed Arafat la Digi 24.