UPDATE

Ulterior, în cursul zilei de joi, Horia Constantinescu a venit cu un nou mesaj în care neagă că şi-ar da demisia de la şefia ANPC.

„Nu am demisionat! Sunt proiecte importante în desfășurare și trebuie să nu le pun în pericol”, spune el.

Ştirea iniţială

Horia Constantinescu părăsește funcția de președinte al ANPC

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a anunțat că părăsește funcția după ce a numit candidatul PSD pentru Primăria Constanța. A spus însă că va rămâne comisar „şef adjunct al Comisariatului Judeţean Constanţa (suspendat)”.

„Închin o ceaşcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-aţi arătat susţinerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca preşedinte al autorităţii. Probabil unii dintre voi deja ştiţi că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa.

Prin forţa lucrurilor, trebuie să renunţ la funcţia de preşedinte pentru a mă putea dedica campaniei şi noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorităţii”, a scris el pe Facebook.

Horia Constantinescu a adăugat că lasă „o instituţie funcţională, cu paşi importanţi făcuţi către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă şi cu performanţe notabile”.

„Rămân totuşi în această mare familie, în calitate de comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean Constanţa (suspendat). Trăiesc senzaţia unui divorţ prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanţa mă motivează enorm.

Pregătesc partajul; las autorităţii câteva sute de ore suplimentare, proiecte şi o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate şi o reputaţie impecabilă în această poziţie”, a conchis acesta.

Miercuri seara, conducerea PSD Constanța a făcut cunoscută candidatura lui Horia Constantinescu pentru funcția de primar al Constanței. În aceeași zi, declarațiile acestuia despre „carnea de pui vopsită” au stârnit reacții puternice în spațiul public.

Horia Constantinescu
Horia Constantinescu / SURSA FOTO: Facebook

Acuzaţiile venite din partea lui Constantinescu la adresa anumitor crescători de pui

Consumul de carne de pui vopsit achiziționată din comerț nu implică riscuri. Horia Constantinescu a afirmat miercuri, pe 27 martie, că furajele care conferă puilor culoarea galbenă nu sunt toxice nici pentru păsări, nici pentru oameni. Cu toate acestea, el a remarcat că aceasta este o „practică comercială înșelătoare”.

Constantinescu a evidențiat că această practică este „destul de răspândită” și că furajele sunt folosite pentru a sugera că puii sunt de „calitate superioară”.

S-a anunțat că vor fi emise ordine de încetare a practicilor comerciale înșelătoare. De asemenea, în prezent se desfășoară o serie de verificări în rândul furnizorilor. Horia Constantinescu a declarat că vor fi luate decizii sau vor fi emise ordine de încetare a practicilor comerciale înșelătoare legate de această situație, deoarece este crucial să se informeze consumatorii.

Nu a putut furniza date precise în acest moment cu privire la cantitățile de produse retrase într-o acțiune de amploare la nivel național. În continuare, se desfășoară verificări la mai mulți furnizori.

De asemenea, el le-a recomandat consumatorilor să fie atenți la situațiile semnalate. Constantinescu a explicat că grăsimea galbenă aparține puiului și nu neapărat pielii acestuia. A adăugat că în trecut, în vremea bunicilor noastre, este puțin probabil ca, dacă ai freca puiul cu un burete de sârmă, acesta să se decoloreze brusc.