Cine a sunat la 112

Un bărbat a sunat, sâmbătă, la 112 și a amenințat că aruncă în aer clădirea Primăriei Sectorului 2 deoarce funcționarii instituției nu i-au rezolvat problemele.

S-a dovedit a fi o alarmă falsă

Poliția și o echipa pirotehnică din cadrul Brigăzii Antitero de la fața locului au făcut verificări iar biroul de presă al Poliţiei a anunţat că a fost o alarmă falsă.

Alerta cu bombă de la primărie vine la două zile după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunțat că o bombă a fost plasată la Mall-ul Veranda din Bucuresti, situat în apropierea primariei Sectorului 2. Toate persoanele din Mall Veranda au fost evacuate şi zona securizată.

Amenzi uriașe pentru cei care apelează fals la 112

Din octombrie 2019, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu  amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. În plus, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Sanțiunile au fost stabilite prin Ordonanța de Urgență nr. 62 din 27 august 2019, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice.

Actul normativ a fost adoptat având în vedere necesitatea creșterii eficienței gestionării apelurilor de urgență prin reducerea incidenței apelurilor abuzive, care ar putea periclita viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.