RADET şi Elcen au intrat în insolvenţă la cerere, iar în urma planului de reorganizare al Elcen, s-a înaintat soluţia ca această sumă de 3,7 miliarde să fie redusă la 1,095 miliarde de lei. Totul depinde însă de planurile de reorganizare corelate, Elcen-RADET.

Soluţia falimentului regiei de termoficare a Bucureştiului, care a acumulat datorii istorice totale de 3,7 miliarde de lei, cu penalităţi, către producătorul de energie electrică şi termică Elcen, nu exonerează Primăria Capitalei de plata restanţei. Iar Elcen caută avocaţi să dea Primăria în judecată, scrie Economica.net.

Elcen poate acţiona în instanţă Primăria Capitalei pentru a cere toţi cei 3,7 miliarde de lei pe care RADET, regia primăriei, i le datorează, chiar dacă RADET intră în faliment sau activele sale sunt trecute la noua companie care va fi înfiinţată, Termoenergetica.

Elcen s-a pregătit de orice scenariu, încă de acum o lună.

Comitetul creditorilor Elcen a decis, în şedinţa sa din 29 ianuarie „aprobarea iniţierii de către Sierra Quadrant Filiala Bucureşti SPRL a demersurilor pentru solicitarea de oferte servicii juridice în vederea demarării procedurilor de recuperare de la Primăria Municipiului Bucureşti a sumelor datorate Electrocentrale Bucureşti SA”. Sierra Quadrant este administrator judiciar al Elcen.