Gabriela Firea a anunțat că anumiți români vor primi cât de curând locuințe de serviciu. Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu se află în dezbatere mai multe proiecte. Cadrele medicale ar putea primi o casă de serviciu.

„Este vorba despre 147 de cadre medicale din 177 de locuinţe deja achiziţionate. Proiectul prevede, aşa cum a fost aprobat de Consiliul general, achiziţia unui număr de 600 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale. Comisia a validat deocamdată 177 de locuinţe, iar astăzi votăm lista primilor 147 de beneficiari”, a subliniat Firea.

Un alt proiect prevede înfiinţarea unui serviciu municipal dotat cu microbuze/autobuze şcolare care să faciliteze transportul elevilor din ciclul primar şi secundar pentru şcoala nr. 195.

„Avem astăzi pentru a dezbate şi aproba un proiect de hotărâre pilot, este vorba despre microbuze şi autobuze şcolare care îi vor prelua pe elevi şi a-i duce pe ruta domiciliu – şcoală. Începem cu şcoala 195 din sectorul 3 al Capitalei, una dintre cele mai mari ca număr de elevi din ţară, pentru că are înscrişi 2.500 de elevi. De asemenea, din cercetările realizate de către Direcţia transporturi şi ISTB aici vin şi foarte mulţi elevi din zona metropolitană şi practic s-ar justifica să avem un element de comparaţie şi să decidem împreună dacă funcţionează acest tip de proiect şi în Bucureşti, având în vedere numărul mare de elevi, proiecte similare existând în acest moment şi în alte oraşe mari din ţară sau din Europa”, a declarat Firea.

Încă un proiect din domeniul sănătății se mai află pe ordinea de zi a dezbaterii de astăzi. Este vorba despre susţinerea financiară pentru aparate ortodontice destinate elevilor din Bucureşti.

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a înfiinţat, anul trecut, o reţea de cabinete stomatologice la care au fost trataţi peste 60.000 de elevi din Bucureşti. Venind cu această susţinere financiară, între 1.100 şi 1.400 de lei, ca valoare şi în funcţie de problema pe care o are elevul, deoarece s-a constatat că sunt foarte mulţi elevi care au probleme cu dentiţia, dar nu merg la medic din cauza problemelor financiare”, a susţinut Firea, conform Agerpres.