Consiliul General al Municipiului Bucureşti va analiza joi propunerea Gabrielei Firea, de a închiria locuinţe de pe piaţa liberă şi a le folosi pentru cazarea persoanelor fără posibilităţi sau a cazurilor urgente, scrie mediafax.ro.

”În prezent, la Primăria Municipiului Bucureşti sunt înregistrate un număr mare de solicitări privind cererea de locuinţe sociale. Având în vedere că există un deficit de locuinţe sociale libere, ca o soluţie interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti pentru cazuri sociale şi cele de urgenţă”, se arată în expunerea de motive a priectului semnat de Gabriela Firea.

În proiect se mai precizează că selecţia imobilelor care vor fi închiriate va fi făcută de o comisie mixtă, stabilită prin dispoziţie de primarul general.

”Imobilele care vor fi identificate vor avea destinaţia de locuinţe sociale şi vor fi atribuite către persoanele/familiile aflate pe listele de priorităţi, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale şi cele de urgenţă”, mai scrie în proiectul care va fi suspus dezbaterii Consiliului în data de 30 august.

Potrivit proiectului, închirierea se va face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.