"Se aprobă demararea procedurilor de identificare şi negociere, în scopul achiziţionării de unităţi locative cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)", prevede hotărârea.

Achiziţionarea imobilelor va fi supusă aprobării CGMB. Identificarea şi negocierea se vor face de către o comisie mixtă compusă din specialişti din cadrul aparatului de specialitate şi consilieri generali, stabilită prin dispoziţia primarului general. 

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB. 

"Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăsească ţara", prevede documentul. 

Locuinţele trebuie să fie în Bucureşti, să fie aproape de o staţie de metrou, să aibă toate documentele în regulă, să nu se afle pe lista imobilelor încadrate la risc seismic, să fie racordate la reţeaua de energie termică, electrică şi să aibă toate celelalte utilităţi, să deţină instalaţii de prevenire şi stingere a incendiilor, să aibă lift funcţional şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Din centralizarea realizată de ASSMB, Spitalul "Victor Babeş” solicită cinci garsoniere şi 15 apartamente, în timp ce Spitalul "Prof. Dr. Th. Burghele” are un necesar de cinci apartamente. La Spitalul "Cantacuziono", 73 de angajaţi solicită locuinţe de serviciu, unii dintre ei şi pentru familii de cinci sau şase membri.