Consilierii generali ai Capitalei au aprobat în şedinţa de joi, în unanimitate, un proiect de hotărâre care prevede consolidarea sistemului de management anticorupţie.

Proiectul urmează să fie finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, având o valoare totală de 301.898 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 254.374 lei.

Valoarea totală a proiectului pentru Municipiul Bucureşti, în calitate de lider de parteneriat, este de 193.668 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 143.221 lei.

Care sunt obiectivele acestui proiect?

Proiectul „Consolidarea sistemului de management anticorupţie” are următoarele obiective:

– Sprijinirea procesului de implementare a managementului riscurilor de corupţie;

– Sprijinirea procesului de elaborare şi adoptare de proceduri privind prevenirea şi evaluarea incidentelor de integritate;

– Organizarea şi derularea de sesiuni de instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii;

– Realizarea unei campanii de conştientizare privind fenomenul corupţiei în administraţia publică locală;

– Realizarea unui sondaj de opinie în rândul cetăţenilor şi a unei cercetări sociologice în rândul personalului din cadrul PMB şi al instituţiilor aflate în subordonare/coordonare cu privire la fenomenul corupţiei în administraţia publică locală.

Proiectul „Consolidarea sistemului de management anticorupţie” a fost aprobat în baza Strategiei Naţionale Anticorupţie 2014-2020, aprobată prin H.G. nr. 583/2016.

Proiect de modernizare a rețelei de termoficare

Pe de altă parte, Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de joi studiul de fezabilitate pentru modernizarea a nouă kilometri de reţea de termoficare.

Este vorba despre tronsoane din cadrul magistralelor de termoficare I Vest, I Sud, II Sud şi III Sud. Acestea au totalizat în perioada 2018-2021 un număr de 114 avarii şi au vechimi în exploatare cuprinse între 28 – 58 de ani.

Prin intermediul acestor tronsoane sunt alimentaţi cu apă fierbinte consumatorii din cartierele: Militari, Drumul Taberei, Crângaşi, Titan, Pantelimon, Colentina, Doamna Ghica şi Tei.

Prin reabilitarea sistemului de termoficare se are în vedere reducerea poluării mediului ambiant, reducerea costurilor de exploatare şi îmbunătăţirea serviciilor oferite populaţiei.

Campania Municipală Termoenergetica Bucureşti a transmis studiul de fezabilitate prin care propune demontarea conductelor de apă fierbinte existente şi înlocuirea acestora cu conducte noi din oţel, în soluţie preizolată. Valoarea totală estimată este de 215.867.245 lei fără TVA, dintre care 177.865.873 lei reprezintă cheltuielile pentru construcţii – montaj.