‘Vreau să propun o colaborare dezvoltatorilor imobiliari prin care să dezvoltăm aceste locuinţe pe partea de sud şi sud-vest a Capitalei. Ceea ce dorim este să construim cartiere pentru oamenii cu venituri medii, locuinţe pe care să le putem oferi spre închiriere. Aceste cartiere vor trebui construite în apropiere de grădiniţe, şcoli şi spitale şi nu aşa cum sunt cele construite deja de sectorul privat şi care stau goale’, a spus primarul Sorin Oprescu.

Cu prilejul ‘Galei agentului imobiliar’, primarul general a cerut dezvoltatorilor particulari să colaboreze cu municipalitatea astfel încât să vină cu propuneri fezabile pentru bugetul Primăriei Capitalei. De asemenea, Sorin Oprescu a reproşat dezvoltatorilor că au fost de prea puţine ori aplecaţi spre nevoile municipalităţii, uitându-se numai spre profitul propriu.

‘Au mai rămas puţin peste 280 de clădiri cu grad seismic zero. Nu se pot reabilita însă cu proprietarii înăuntru şi dorim să găsim împreună cu dezvoltatorii particulari soluţii pentru oferirea de locuinţe provizorii. Aceştia trebuie să ţină însă seama de faptul că avem o rezervă de bani destul de redusă’, a mai spus Oprescu.

Noul Plan de Urbanism General al Capitalei va fi prezentat societăţii civile şi specialiştilor până la sfârşitul anului 2013. Conform proiectelor primăriei generale, Bucureştiul se va dezvolta în următorii ani spre partea de sud urmând să devină un oraş port la Dunăre.

Primarul general al Capitalei a participat, marţi, la cea de-a treia ediţie a evenimentului ‘Ziua agentului imobiliar’.

SURSA: Agerpres