Prima țară care va trăi cu COVID-19! Renunță de tot la restricții. Societăţii nu prea îi pasă

Specialiștii din Singapore susțin că este posibil ca anual să fie înregistrate sute de decese asociate cu COVID-19, similar gripei. Astfel, această abordare oferă un exemplu altor ţări care doresc să iasă din carantină în timp ce încearcă să accelereze campaniile de imunizare. Amintim că rata de vaccinare anti-COVID din țara respectivă este una dintre cele mai mari.

„Singurul mod în care putem să nu avem decese oriunde în lume este să eliminăm boala cu totul, iar asta a fost făcut doar în cazul variolei”, a declarat Paul Tambyah, preşedinte al Asia Pacific Society of Clinical Microbiology and Infection, conform informațiilor transmise de theguardian.com

Singapore a raportat 44 de decese cu COVID-19 de la începutul pandemiei

De asemenea, Singapore a raportat 44 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei, în ianuarie 2020. Totodată, țara cu populaţie de 5,7 milioane de locuitori înregistrează, într-un an obişnuit, aproximativ 800 de decese asociate gripei comune.

„În timp ce ideea de sute de decese cauzate de Covid pare şocantă comparativ cu decesele înregistrate până acum şi merită efortul de a preveni asta, este la egalitate cu gripa, de care societăţii nu prea îi pasă”, a declarat Alex Cook, expert în boli infecţioase la National University of Singapore.

Potrivit acestuia, în următorul an sau doi este posibil să fie înregistrate până la o mie de decese asociate COVID-19 în Singapore, în cazul în care vaccinarea în rândul vârstnicilor nu va fi îmbunătăţită.

Ministrul Sănătăţii, Ong Ye Kung, a spus luna aceasta că, în timp ce economia se va deschide, singaporezii „trebuie să fie pregătiţi psihic” pentru posibilitatea ca bilanţul deceselor asociate COVID-19 să crească.

Amintim că trei sferturi dintre locuitorii Singapore sunt vaccinaţi anti-COVID, iar autorităţile au în vedere relaxarea unor restricţii începând cu luna septembrie, când rata imunizării va ajunge la 80%.

Sursă foto: Dreamstime