George Simion, lider AUR, a spus că Guvernul Cîțu a picat cu 281 de voturi. „Este mai mult decât speram. Am dat marioneta afară”, a spus George Simion.

„Am văzut ca domnul Orban se autopropunea pe el. O să discutăm, noi nu îl susținem. Nu avem încredere nici în Orban, nici în Rafila. Noi vrem un guvern de specialiști”, a mai spus liderul AUR.

Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu a avut o primă reacție la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

„Guvernul Cîțu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!”. a scris Ciolacu pe Facebook.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu înainte de vot

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis premierului României că ar trebui să ”zboare lin” acasă după această zi în care este dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernuli Cîțu.

Marcel Ciolacu i-a adresat un mesaj și lui Ludovic Orban, atrăgându-i atenția că nu i-a cerut lui Klaus Iohannis să poarte masca de protecție la congresul PNL unde au fost prezenți 5.000 de oameni, anunțându-l și că guvernul coordonat de Florin Cîțu ”va pleca acasă”.

Potrivitlui Ciolacu, Florin Cîțu a condus un guvern care, practic, ”nu a guvernat”, și asta pentru timp de 9 luni de zile nu a existat decât o luptă acerbă pentru șefia PNL, un partid ”hoit politic”.

Marcel Ciolacu, mesaj dur pentru Florin Cîțu

”Să lămurim lucrurile. Nu v-am auzit, domnule Orban, la Congresul PNL spunându-i domnului Iohannis să poarte mască. Noi suntem 500 de persoane, la Congres erau 5.000. Astăzi facem dreptate pentru români. Guvernul Cîțu va pleca acasă. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Nu îmi aduc aminte ca românii să fi trimis stânga în opoziție. A fost trimisă de președintele Iohannis. Sper că sunteți de acord, domnule Barna.

Sper să nu vă cadă bilele de vot astăzi. Domnule Cîțu, trebuie să plecați astăzi pentru că nu ați guvernat. Nouă luni v-ați bătut pentru șefia PNL și astăzi ați ajuns președinte peste un hoit politic. A ajuns PNL să miroasă a PNȚCD”, a spus Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

”Ați distrus țara în lupta absurdă pentru ciolan. Echipa câștigătoare este echipa ucigătoare. Ați jucat golf cu viețile românilor. Românii mor carbonizați în spitale. Iohannis ne spune relaxat că statul a eșuat. Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care trebuie să îi salveze. Românilor le este frică să mai meargă la spital”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Mă uit la domnul Barna. Aveți șansa astăzi să vă spălați păcatele. Aveți șansa să vă recunoașteți păcatele. Trebuie să trimitem acasă acest guvern și să salvăm România. Florine, Superman, ai căzut în cap. Zboară acasă lin!”, a spus Ciolacu.