Florin Cîțu mai are doar câteva ore de stat în fruntea Guvernului. Moţiunea de cenzură a PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, are toate șnasele să treacă în Parlament. Lovitura cea mai puternică pentru liderul PNL vine chiar din interiorul partidului pe care îl conduce. Nici el, probabul, că nu s-ar fi așteptat la o asemenea trădare.

Florin Cîțu nu va fi susținut de mulți parlamentari ai PNL. Senatorii şi deputaţii PNL din tabăra lui Ludovic Orban vor boicota şedinţa de plen. Ei vor să se delimiteze astfel de Florin Cîţu şi de noua conducere a PNL.

Conducerea PNL a decis ca parlamentarii partidului să fie prezenţi la moţiunea de cenzură, dar să nu voteze. Cei din tabăra lui Orban au decis, însă, să nu participe deloc, să boicotăm şedinţa. Această decizie ar fi fost luată într-o reuniune unde ar fi participat peste 30 de parlamentari liberali.

Semnal de luptă în interiorul PNL

”Am discutat şi despre cum vom face pe viitor opoziţie: din interiorul sau din exteriorul PNL. Nu s-a luat o decizie, vom vedea în funcţie de rezultatul de la moţiunea de cenzură şi de evoluţiile ulterioare”, au mai explicat sursele politice pentru news.ro

Semnalul de luptă a fost transmis, oricum, cu câteva zile înainte de Ludovic Orban. Acesta a lansat un atac fără precedent, la Realitatea PLUS, la adresa premierului și chiar a președintelui Klaus Iohannis. Atunci, Orban a declarat că ceea s-a întâmplat la Congres l-a marcat profund. A fost și primul moment în care și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în această gaşcă care a călcat în picioare lucruri fundamentale care ţin de democraţie

„Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul PNL. În momentul de faţă cei care conduc azi partidul nu au nicio legătură cu PNL”, a declarat Ludovic Orban.

În acest moment, moțiunea ar urma să aibă sprijinul  PSD, USR şi AUR, care au împreună 280 de senatori şi deputaţi. Pentru ca Guvernul Cîţu să fie demis este nevoie de 234 de voturi.