Aplicarea programului „Prima Casă” nu va determina creşterea preţurilor locuinţelor, deoarece pentru sumele care depăşesc plafonul de 60.000 de euro cumpărătorii trebuie să vină cu bani „din buzunar”, susţine Aurel Şaramet, preşedintele Fondului de garantare a creditelor pentru IMM-uri.

„E puţin probabil că preţurile vor creşte, pentru că baremul este de 60.000 de euro, iar pentru preţuri mai mari cumpărătorii trebuie să vină cu bani de acasă. Dezvoltatorii nu cred că vor creşte preţurile”, a spus Aurel Şaramet.

În opinia sa, programul va avea success mai ales în provincie, unde cu 60.000 de euro se pot achiziţiona „case bune”. „Bucureştiul este o piaţă atipică, dar în provincie se vor găsi apartamente şi noi, cu trei camere”, a adăugat preşedintele Fondului.

Programul, ajutor pentru dezvoltatori

Ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, a precizat că programul ar trebui să ajute dezvoltatorii care au construit locuinţe şi nu le-au vândut până în prezent, dar şi pe cei care au proiectele blocate.

„Programul ar trebui să susţină dezvoltatorii, acum pot să-şi vandă locuinţele construite şi să înceapă să construiască. Dacă miliardul de euro este consumat, atunci anul viitor vom suplimenta bugetul”, a afirmat Niţă.

În ultimele zile în piaţa imobiliară au apărut opinii că proprietarii au început să solicite preţuri mai mari în urma aprobării programului de susţinere a cumpărării de locuinţe.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Robor + 0%: ofertă de dobândă pentru „Prima Casă”!.
Citeşte şi „Prima Casă” provoacă pierderi.