Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu, acest tip de casă este izolat atât fonic cât şi termic, dar poate îndeplini nevoile oamenilor în funcţie de vârsta acestora, respectiv "aceste case cresc odată cu dumneavoastră". 

"Sunt spaţii care pot fi upgradate, este prima oară când se oferă astfel de soluţii. Imaginaţi-vă că aveţi o casă care creşte odată cu dumneavoastră, odată cu nevoile dumneavoastră. Răspunde nevoilor la 20 de ani, 30, alte nevoi, 50-60 de ani, alte nevoi. Conceptul de modularitate presupune posibilitatea de a extinde această locuinţă, se pot conecta alte module la spaţiul deja existent, fără a avea un deranj deosebit în a face acest lucru", a declarat, miercuri, Petronius Petrescu. 

De asemenea, acesta a precizat că un astfel de sistem integratSmart Home – costă până la aproximativ 5.000 de euro, iar în interiorul casei există circa 60 de senzori care au peste 25 de soluţii, printre care controlul luminii, sistem de alarmă în caz de inundaţie, fum sau efracţie, precum şi control asupra televizorului şi altor dispozitive din casă, iar în ceea ce priveşte securitatea casei, soluţiile dezvoltate au un grad mare de protecţie. 

La rândul său, Ovidiu Ghiman, director executiv comercial Telekom, susţine că evoluţia tehnologiei nu schimbă doar spaţiul de lucru şi modul în care muncim, ci şi spaţiul în care locuim. 

"Siguranţa, confortul, administrarea mai eficientă a spaţiului de locuit au devenit astăzi nevoi din ce în ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovaţiile din ultimii ani ne pot oferi soluţii concrete şi la îndemână. Soluţiile de tip Smart Home completează portofoliul nostru, alături de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office şi Smart City. (…) Vă dau câteva exemple de soluţii pe care deja le-am prezentat deja. Vorbim de portofoliul de soluţii Smart City, cu care ne propunem să ajutăm oraşele din România să devină mai eficiente şi avem deja doi piloţi lansaţi cu succes, la Bucureşti şi la Constanţa, dar vorbim şi de soluţii de tip Smart Education, în care facem două lucruri. Pe de o parte încurajăm şi sprijinim învăţământul la distanţă. Aceste soluţii se bazează pe capabilităţile de integrare în sistem, pe care le reţinem şi pe care le vom dezvolta în următorii 5 ani şi vom continua să le dezvoltăm. Nu e necesară doar dezvoltarea, ci şi schimbarea modului de business al Telekom România, al modului în care ne adresăm astăzi, prin aceste soluţii, B2B2C, pentru consumatori", a declarat Ghiman, în cadrul evenimentului de prezentare a casei modulare. 

Conceptul de casă inteligentă asigură proprietarilor un spaţiu personalizat, în funcţie de propriile nevoi, integrând facilităţi de ultimă oră care pot fi monitorizate şi gestionate prin simpla apăsare a unui buton. În casă totul este proiectat minuţios şi construit cu acurateţe, datorită materialelor şi soluţiilor tehnologice furnizate de cei mai importanţi producători mondiali. 

Tehnologia de asamblare inovatoare permite dezvoltatorului să livreze în timp record ansambluri ultra premium. 

Potrivit Telekom, cu sistemul Smart Home, proprietarii îşi pot controla casa Vivid şi pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casă inteligentă îşi informează de la distanţă utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuinţei – de la deschiderea unei ferestre sau a uşii de la intrare, temperatura existentă în diferite puncte din casă, mişcarea persoanelor în incintă, starea luminilor, până la apari?ia de scurgeri de apă în diferite zone sau prezenţa fumului. 

La rândul său, utilizatorul poate comanda de la distanţă aprinderea sau stingerea luminilor, alegerea culorilor luminilor, ridicarea sau coborârea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de încălzire sau setarea temperaturii pe fiecare cameră, folosind aplicaţia dedicată de pe telefonul mobil sau tabletă, precum şi de pe laptop / PC, prin Internet. Atunci când sunt acasă, proprietarii Vivid pot controla ecosistemul prin intermediul telecomenzii dedicate, al butonului special sau al tabletei SWIPE dedicate. În acelaşi timp, butonul poate fi folosit şi ca buton de panică. 

Accesul la casa Vivid şi informaţiile proprietarului sunt protejate la cel mai înalt nivel, prin sisteme de securitate a datelor şi comunicare criptată. 

Nu în ultimul rând, sistemul de casă inteligentă implementat de Telekom permite proprietarilor să eficientizeze consumul de energie electrică şi termică. Astfel, proprietarii locuinţei pot monitoriza cantitatea de energie consumată de dispozitivele din casă şi pot identifica uşor cei mai mari consumatori. 

Telekom Romania oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Telekom România este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi COSMOTE România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate. 

Prima casă modulară inteligentă de tip Smart Home a fost lansată miercuri printr-o colaborare între Telekom şi Vivid. 

AGERPRES