Fiul lui Evgheni Prigojin a preluat comanda Grupului Wagner

Fiul lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, moștenește și altceva în afară de averea uriașă a tatălui. Potrivit unui canal Telegram afiliat Wagner, Pavel a preluat deja comanda Wagner.

Pavel Prigojin este fiul lui Evgheni Prigojin, liderul cunoscut al miliției Wagner care a pierit într-un accident aviatic în această vară.

Pavel se pregătește să preia o parte semnificativă din averea estimată la aproximativ 120 de milioane de euro, alături de conducerea grupului Wagner. Totodată, înainte de această preluare, Pavel Prigojin a fost fotografiat în apropierea mormântului tatălui său. Acesta este situat într-un cimitir din orașul Sankt Petersburg.

Prigojin Jr. are 25 de ani. Potrivit Daily Star, va deveni următorul lider al mercenarilor ruși.

„Un important canal Telegram afiliat Wagner a anunțat la 1 octombrie că fiul de 25 de ani al lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, a preluat „comanda” Grupului Wagner și că Pavel Prigojin negociază cu Rosgvardia pentru ca Grupul Wagner să reintroducă operațiunile de luptă în Ucraina”, anunță un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

fiul lui Prigojin
Pavel Prigojin (dreapta) la mormântul tatălui său (SURSA FOTO: Peterburg News/e2w)

Omagiu la mormântul lui Prigojin Senior pe 1 octombrie

Pe data de 1 octombrie, un număr semnificativ de persoane s-au adunat la mormântul lui Evgheni Prigojin. Ei au dorit să îi aducă un omagiu. La eveniment au fost expuse bannere negre cu inscripții precum „Sânge, onoare, patrie, curaj”, însoțite de imagini ale unor cranii.

Mai mult, ceremonii similare de comemorare au avut loc și în alte localități din Rusia, cu ocazia împlinirii a 40 de zile de la moartea fostului lider, considerat acum un adevărat erou național.

La cimitirul din Sankt Petersburg a venit și mama lui Prigojin, Violetta, în vârstă de 83 de ani. Prezența lor sugerează că s-au împăcat cu moartea lui Prigojin, deși au existat numeroase zvonuri potrivit cărora acesta ar fi scăpat cu ajutorul unor sosii.

Decesul lui Prigojin Senior îi aduce „Juniorului” o avere de peste 120 milioane de euro și o serie de proprietăți. Publicația Telegraph a dat publicității o parte a testamentului liderului. Prigojin dorea următoarele: „Toate proprietățile mele… precum și proprietățile care ar putea fi dobândite de mine în viitor, le las moștenire lui Pavel Evghenievici Prigojin”.

Dacă Pavel va muri, averea ar urma să fie divizată între văduva lui Prigojin, Lyubov, cele două surori ale lui Pavel și fiul acestuia.