Aurel Pădureanu are nevoie de 20.000 de euro

Aurel Pădureanu, soțul regretatei Catanga, nu a trecut încă peste moartea partenerei de viață nici la mai mult de doi ani de la tristul eveniment. Solistul de romanțe anunță că vrea să organizeze un concert în memoria artistei, însă nu își permite să îl finanțeze. În acest scop i-ar mai trebui 20.000 de euro

Pădureanu încearcă să strângă banii necesari pentru un astfel de concert încă de la moartea celei considerate „regina muzicii lăutărești”. Solistul a mărturisit că a realizat și o listă a artiștilor care ar putea să cânte în concertul tribut. Tocmai de aceea, soțul regretatei artiste a făcut un apel la fanii ei.

El a transmis un mesaj prin intermediul publicației PlayTech. Astfel, i-a rugat pe toți cei care o iubesc încă pe Cornelia Catanga să contribuie cu o donație, oricât de simbolică, pentru a face din acest eveniment o realitate.

„Concertul costă cam 15.000-20.000 de euro, cu tot, cu partea tehnică, cu sala, cu artiștii, îi rog pe toți cei care au iubit-o pe Cornelia să ne ajute financiar la organizarea acestui spectacol. Am dori să-l facem la Teatrul Național, să vedem. Este un act artistic, nu cerșesc, nu bag eu banii în buzunar!”, a declarat Pădureanu.

El a mărturisit că soția sa a fost înmormântată ca „un om al străzii”, într-un sac, de aceea vrea să își ia revanșa printr-un concert special:

„Cornelia a fost o artistă imensă, una dintre marile reprezentante ale muzicii românești. A fost înmormântată ca un om al străzii, într-un sac, din cauza restricțiilor impuse de autorități, în pandemie, merită să ne amintim de regina muzicii lăutărești.

Atunci au venit la cimitir doar 10 persoane. Prin urmare, va fi un spectacol unde cei care au iubit-o își pot lua un ultim rămas bun de la Cornelia mea”, a declarat Aurel Pădureanu.

Printre artiștii care ar cânta la concertul dedicat Corneliei Catanga se numără și Loredana Groza

Aurel Pădureanu, renumitul solist de romanțe, a dezvăluit că intenționează să aducă pe scenă nume grele din lumea muzicală românească. Printre aceștia, va cântat totuși și fiul său, Alexandru.

„La spectacol va cânta și Alexandru, fiul meu, dar voi susține și eu un recital de romanțe. Tare mi-aș dori să cânte și Loredana Groza, mai ales că făcuse „Agurida” cu Cornelia. Mi-ar plăcea să cânte și Marcel Pavel, aducem nume de referință, dar și o orchestră, vrem să facem ceva de calitate. Sper să rezolvăm măcar până la începutul lunii decembrie și să-l facem atunci”, a mai mărturisit Aurel Pădureanu.

Soțul artistei povestește și că a refăcut mormântul Corneliei Catanga, din Cimitirul Ghencea Civil. El spune că i-a construit cavou din marmură:

„Am pus o cruce nouă, din marmură albă. Când s-a refăcut lucrarea, au scos-o pe Cornelia din mormânt, cam patru ore, am stat lângă coșciugul ei, dar nu l-am deschis, pentru că nu aveam voie, este interzis. Dar, mă bucur că am stat cu ea și așa, pentru că la înmormântare nu apucasem, nu ne-au lăsat, din cauza restricțiilor din pandemia Covid-19. Acum, Cornelia mea stă în acel cavou din marmură ca într-o casă, am pus și poze cu ea, dar și cu noi doi”, declara Aurel Pădureanu într-un alt interviu, pentru Impact.ro.

Reamintim că artista Cornelia Catanga s-a stins din viață pe data de 26 martie 2021, la vârsta de 63 de ani.