Proprietarii apartamentelor din centrul şi nordul Bucureştiului au solicitat un preţ mediu de 68.000 de euro în luna octombrie. De partea cealaltă, preţurile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud şi vest s-au stabilizat în jurul valorii de 51.479 de euro, cu doar 21 de euro mai puţin decât în septembrie. 

Pe tipuri de apartamente, cele de două camere, situate în zona de centru-nord, au înregistrat o creştere a preţurilor de 3,63% comparativ cu luna septembrie, conform unei analize HomeFinders. Aici, preţul mediu se ridică la 57.000 de euro. Acelaşi tip de apartament, situat în estul, vestul sau sudul Bucureştiului, are un preţ mediu solicitat de 43.000 euro, cu 4,44% mai mic decât în septembrie. 

O altă scădere a preţului solicitat o înregistrează apartamentele de trei camere aflate la revânzare, atât din zonele mărginaşe, cât şi din nord sau centru. Un astfel de apartament dintr-o zonă centrală sau de nord valorează, în medie, 75.000 de euro, cu 2,72% mai puţin decât valoarea solicitată în septembrie. De partea cealaltă, în zonele de est, sud şi vest ale Bucureştiului, preţul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu trei camere este de 59.900 de euro, cu 1,8% mai mic decât acela din septembrie. 

În schimb, proprietarii apartamentelor cu patru camere, situate în zonele semi-centrale, centrale şi de nord ale Bucureştiului, au solicitat în octombrie preţuri cu 11,67% mai mari decât în septembrie. Valoarea medie a unei astfel de locuinţe se ridică, în prezent, la 110.000 de euro. Apartamentele cu patru camere sunt singurele locuinţe pentru care şi proprietarii din zonele mărginaşe ale Capitalei au crescut pretenţiile în luna octombrie, solicitând un preţ mediu de 71.500 de euro, cu 1.500 de euro mai mult decât în septembrie. 

Numărul de apartamente cu două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna octombrie a scăzut cu 18,79%, comparativ cu septembrie. Apartamentele de două camere au cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare, de 52,74%. 

La polul opus se află apartamentele cu patru camere, pentru care, în octombrie, au fost disponibile 194 de oferte. De remarcat este că, în contextul în care există mai multe apartamente disponibile la revânzare în zonele de est, sud şi vest decât în centrul sau nordul Capitalei, în cazul apartamentelor cu patru camere, cele mai multe apartamente disponibile la revânzare se regăsesc în zona de centru-nord.

Sursa: Agerpres