Pe de altă parte, în august 2015, comparativ cu luna anterioară din acelaşi an, preţurile producţiei industriale per total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 0,7%. Diminuări importante au fost consemnate în cazul preţurilor din industria energetică (-2,1%) şi din industria bunurilor intermediare (-1%), în timp ce, în cazul industriei bunurilor de capital, s-a înregistrat o creştere a preţurilor producţiei de 0,4%, iar în industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de uz curent preţurile producţiei au stagnat.

Potrivit INS, la nivelul lunii august din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, preţurile producţiei industriale (piaţă internă şi piaţă externă) au scăzut cu 2,7%.

Defalcat, cele mai importante modificări procentuale au fost consemnate în cazul preţurilor producţiei din industria energetică (-9,2%), din industria bunurilor de capital (-1,3%) şi din industria bunurilor intermediare (-0,9%).

În acelaşi timp, preţurile producţiei industriale din industria bunurilor de folosinţă îndelungată au înregistrat un salt de 1,4% în august 2015, faţă de acelaşi interval din 2014. De asemenea, procent pozitiv (+1%) a fost consemnat la preţurile producţiei din industria bunurilor de uz curent.

La nivelul pieţei externe, preţurile producţiei industriale au crescut, în august, cu 3,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, şi cu 3% comparativ cu luna iulie a anului curent.