Mohammed bin Salman a acordat un interviu pentru CBC în care vorbește de sitația tensionată dintre SUA și Iran și impactul pe care l-ar putea avea o intervenție militară în regiune, scrie Mediafax.

„Dacă lumea nu întreprinde o acțiune puternică și fermă pentru a descuraja Iranul, vom vedea escaladări suplimentare care vor amenința interesele lumii”, a spus prinţul. „Rezervele de petrol vor fi perturbate, iar prețurile petrolului vor sări la nişte cifre inimaginabil de mari pe care nu le-am văzut în viața noastră.”

Acesta a declarat recent într=un interviu că este de acord cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a spus că atacurile din 14 septembrie, care au deteriorat cea mai mare instalație de prelucrare a petrolului din lume și au afectat mai mult de 5% din aprovizionarea cu petrol la nivel global, au fost un act de război al Iranului. Cu toate acestea prințul consideră că o rezolvare pașnică ar fi de preferat pentru că un război între Arabia Saudită și Iran ar duce la prăbușirea economiei globale.

SUA, puterile europene și Arabia Saudită au acuzat Iranul de atacuri și deși Teheranul neagă implicarea, gruparea rebelă yemenită hutti, susţinută de Iran, le-a revendicat.