Preturile apartamentelor “comuniste”, mici, intunecate si scumpe, dau semne clare de schimbare a trendului si, potrivit estimarilor, se vor reduce pana la sfarsitul anului cu aproape 30 de procente.

“In prima jumatate a anului, preturile apartamentelor vechi au scazut cu un procent cuprins intre 4 si 8,5, iar estimarile noastre arata ca pana la sfarsitul anului viitor acestea ar putea inregistra scaderi cu pana la 30%” sustine Georgiana Sandu, directorul departamentului rezidential al Neocasa Real Estate.

Aceasta prognoza este confirmata deja de piata, care este practic suprasaturata de oferte pe segmentul apartamentelor vechi al caror pret pe metru patrat se apropie de acela al apartamentelor noi in ciuda diferentei evidente de standard calitativ.

Conform ultimelor estimari, in primele opt luni ale anului in curs numarul ofertelor a crescut cu aproape 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In momentul de fata piata imobiliara se confrunta cu o presiune din partea vanzatorilor care simt schimbarea de trend si incearca sa obtina un pret cat mai mare inainte de o inevitabila scadere determinata, printre altele si de iminenta schimbare a criteriilor de acordare a creditelor fapt care va determina si o scadere a numarului potentialilor cumparatori.

Sursa: Neocasa