Suma de 50.000 de euro, în prezent, este un buget suficient pentru achiziţia unui apartament cu minim două camere, atât în Capitală cât şi în oricare din marile oraşe din ţară. Pe de altă parte, conform anunţurilor de pe imobiliare.ro, un apartament cu trei camere din zona Vitanul Vechi în executare silită este scos la vânzare la un preţ de aproximativ 45.000 de euro, în timp ce un apartament cu două camere dintr-un bloc vechi, situat în aceeaşi zonă, scos la vânzare pe piaţa liberă are, la nivelul lunii octombrie 2012, un preţ mediu de 59.000 de euro. În zona Rahova-Sebastian, o locuinţă cu trei camere executată silit are un preţ cerut de circa 47.500 de euro. În acelaşi cartier, un apartament vechi cu două camere are un preţ mediu cerut de 48.000 de euro. În zona Iancului, un apartament vechi cu trei camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 47.600 de euro, în timp ce pe piaţa liberă, un apartament cu două camere din această zonă are un preţ mediu cerut de 60.000 de euro.

Proprietăţi executate silit cu preţuri de până la 50.000 de euro pot fi găsite şi pe segmentul locuinţelor cu patru camere. Un astfel de apartament, situat în cartierul Pantelimon, poate fi achiziţionat cu aproximativ 47.000 de euro. În această zonă a Capitalei, preţul mediu cerut pentru o locuinţă veche cu două camere este de 50.000 de euro, potrivit Analize Imobiliare.

În cartierul Militari, un apartament cu patru camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 48.000 de euro. Spre comparaţie, în aceeaşi zonă, un apartament cu două camere este scos la vânzare la un preţ mediu de 52.500 de euro.

Imobiliare.ro a început de curând un proces de reorganizare a secţiunii de licitaţii şi executări silite. Pentru moment, oferta portalului pe acest segment reuneşte 230 de proprietăţi scoase la vânzare de către bănci şi executori judecătoreşti, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Portalul a depăşit de curând pragul de 32 000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.
Sursa: Agerpres