Prețul motorinei a scăzut sub pragul de 7 lei/litru în ziua de miercuri, 19 aprilie. Cea mai ieftină motorină standard costă 6,98 lei litrul la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Dr. Herescu.

Șoferii au într-un final parte de vești bune

De asemenea, la Lukoil, la staţia din bulevarduldul Preciziei, motorina standard are un preț de 6,99 lei/litru. La restul staţiilor, motorina standard depășește valoarea de 7 lei/litru.

Benzina s-a ieftinit miercuri, cu 0,03 lei pe litru la staţiile Petrom, OMV şi Lukoil, şi cu 0,02 la Rompetrol şi Mol.

Amintim că cea mai ieftină benzină standard la Petrom era sub 7 lei litrul. Această valoare a fost înregistrată la mijlocul lunii februarie din 2022, înainte de începerea războiului din Ucraina.

Prețurile înregistrate săptămâna trecută

Amintim că Petrom a scumpit săptămâna trecută benzina. Stația de alimentare Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa în ziua de miercuri, 12 aprilie, un preț de 6,87 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard era de 7,09 lei/litrul.

În acest context, scumpirile la pompă i-au determinat pe unii oameni să caute alternative mai ieftine. De exemplu, oamenii din Iași au vândut motorină la marginea drumului, direct din portbagaj, fără să se gândească la sancțiunile pe care le pot primi.

Unele persoane au adus motorină din Republica Moldova, la un preț mai mic decât se găsește în benzinăriile din România. Prețurile au pornit de la 6 lei litrul, însă cei care au cumpărat cantități mai mari de motorină au primit o reducere.

„Ei vin în fiecare zi. Din ce am mai vorbit, ei alimentează din Moldova și vin pe la Sculeni. De regulă, prețul este cam cu un leu mai mic ca la pompă. Dar, dacă faci plinul, se cunoaște. Motorina e bună, eu n-am avut niciodată probleme cu mașina până acum. E tot de la pompă până la urmă, o scot cu furtunul direct din rezervor”, a explicat o persoană la momentul respectiv.

Consiliul Concurenței a constat într-un studiu că prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferență de câteva zile.