‘Anul trecut au fost mai puţini comercianţi de miei, acum, aproape la fiecare tarabă sunt veniţi ciobani cu miei. Până la Paşte mai sunt două zile, aşa că am scăzut preţul de la 25 apoi la 22 şi astăzi chiar la 19 lei kilogramul pentru a vinde mieii tăiaţi’, a afirmat vineri un cioban din judeţul Giurgiu. 

Pentru a nu rămâne cu marfa nevândută, unii comercianţi primesc şi bonuri de masă. 

‘Mulţi vin şi se uită, ar vrea să cumpere miel de Paşte, dar spun că nu au bani şi atunci am lansat şi oferta de vânzare a mieilor contra bonurilor de masă, au fost mulţi clienţi aşa’, a spus o vânzătoare de miei. 

În urmă cu o săptămână, în pieţele din municipiul Giurgiu puteau fi găsiţi doar câţiva comercianţi de carne de miel, ied sau berbecuţ, în prezent numărul acestora crescând semnificativ, în condiţiile în care, potrivit ciobanilor, cererea în acest an este mai scăzută comparativ cu 2016. 

‘La cât muncim la stână preţul de 20 de lei pentru un kilogram de carne de miel abia ne acoperă munca depusă, dar mulţi clienţi nu au bani şi de aceea nu este vânzare’, a completat un cioban din localitatea Vedea. 

Carne de miel se găseşte şi în supermarketurile din Giurgiu, la preţul de 24 lei kilogramul.  Agerpres