În jurul orei 10,41 GMT, la bursa de la Chicago cotaţia grâului cu livrare în luna martie a scăzut cu 0,6% până la 5,78 dolari per bushel, în apropiere de cel mai scăzut nivel din ultima săptămână. De asemenea, în Europa, la bursa Euronext de la Paris cotaţia grâului cu livrare în luna ianuarie a scăzut până la 181,75 euro pe tonă, cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni.

Departamentul american al Agriculturii (USDA) şi-a îmbunătăţit miercuri estimările privind stocurile mondiale de grâu în 2015 până la 194,90 milioane tone, cu două milioane de tone mai mult decât estima în luna noiembrie şi peste estimările analiştilor.

'Lumea este bine aprovizionată cu grâu, ceea ce înseamnă că aspectele legate de calitate vor dicta comerţul mondial', a declarat analistul Societe Generale, Christopher Narayanan.

Datele USDA au încurajat piaţa grâului să minimalizeze îngrijorările cu privire la posibilitatea diminuării livrărilor de grâu din Rusia. Un director de la Bunge, unul dintre cei mai mari traderi de produse agricole, a declarat miercuri că nu există semnale potrivit cărora Rusia va limita exporturile de grâu.

SURSA: Agerpres