'Avem premise pentru ca în iarna 2015/2016 toţi producătorii, cei 38 calificaţi în schema de bonus să nu înregistreze creşteri de preţ de producţie la energia termică. O veste bună şi pentru dânşii cât şi pentru primari şi pentru cetăţenii beneficiari ai serviciului public. Rămâne să vedem mai departe cum evoluează tariful de transport şi distribuţie şi preţul final. Dar asta este altă discuţie', a spus Calotă.

El a precizat că nici în Capitală nu va creşte preţul.

'La Bucureşti preţul de producţie nu va creşte în această iarnă. Un milion şi ceva de bucureşteni nu vor avea preţul de producţie mărit la energia termică în această iarnă', a explicat oficialul ANRE.

De asemenea, acesta a afirmat că sunt unităţi administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizată nu mai are viabilitate.

'Pregătim pentru informarea Parlamentului un raport în care după aproximativ 5 ani de acordare a bonusului de cogenerare arătăm dacă menirea lui, aceea de a se viabiliza unităţile respective din punct de vedere funcţional, managerial, se realizează sau nu. Trebuie să dau exemplul unităţilor administrativ-teritoriale unde sistemul de alimentare centralizată nu mai are niciun fel de viabilitate: Brăila, Târgovişte, Piteşti, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Deva, toate localităţile de pe Valea Jiului, Râmnicu Vâlcea şi Constanţa', a mai spus Calotă.

Potrivit Electrocentrale Bucureşti, tarifele actuale ale energiei termice sunt: pentru populaţie – 186,017 lei / Gcal (fără TVA); pentru non-casnici – 216,69 lei / Gcal (fără TVA). AGERPRES