Preț benzină și motorină în weekend

Preț benzină și motorină. Prețul carburanților în România a scăzut, astăzi, 7 octombrie 2023. Românii vor plăti mai puțin pentru un plin de carburant.

 Cea mai ieftină benzina standard costă sâmbătă 7,02 lei litrul, faţă de 7,10 lei cât era vineri, şi o puteți găsi la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre.

La celelalte stații, benzina standard se găsește la prețuri între 7,03 lei și 7,28 lei.

În ceea ce privește benzina premium, avem prețuri de la 7,48 lei la 7,93 lei, o reducere de 10 bani comparativ cu ziua precedentă.

Cea mai ieftină motorină standard costă sâmbătă 7,68 lei litrul comparativ cu 7,75 lei cât era vineri şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre.

Motorina standard se găsește la prețuri între 7,69 lei și 7,89 lei.

Pentru motorina premium vom scoate din buzunar 8,04 lei pe litru, iar cea mai scumpă motorină superioară ajunge la 8,43 lei litrul.

Preţurile petrolului au înregistrat cele mai puternice pierderi

Contractele futures pentru petrolul Brent aproape au stagnat, la 84,14 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate fost în jurul valorii de 82,35 dolari pe baril.

În această săptămână, preţul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 11,7%, iar cel al petrolului WTI cu 9,3%, din cauza temerilor că ratele dobânzilor ridicate vor încetini creşterea economică globală şi vor reduce cererea de combustibili, chiar dacă ofertele sunt deprimate de restricţiile din Arabia Saudită şi Rusia.

Numărul locurilor de muncă din SUA a crescut cu 336.000 în septembrie, conform statisticilor Departamentului Muncii, depăşind cu mult previziunile economiştilor, privind o creştere cu 170.000. Reacţia investitorilor la aceste statistici este probabil mixtă, pentru preţurile petrolului.

O economie robustă a SUA ar putea susţine încrederea faţă de cererea de petrol pe termen scurt, au spus analiştii, dar, dimpotrivă, statisticile au dus la un dolar american mai puternic şi la creşterea pariurilor pe o altă majorare a ratei dobânzii de referinţă în 2023.

Un dolar american puternic este de obicei negativ pentru cererea de petrol, pentru că face ca marfa să fie relativ mai scumpă pentru deţinătorii altor valute.