Până acolo, însă are de rezolvat problemele din Ministerul Afacerilor Interne, unde este ministru interimar, după demisia lui Nicolae Moga. Carmen Dan a făcut ravagii în Poliție și cu sprijinul colegilor ei din PSD a reușit să pună la pământ o instituție cheie în stat. Aproape toți șefii din teritoriu sunt numiți politic și ies în evidență prin vilele somptuoase și relațiile apropiate cu clanurile care controlează zonele respective.

Cazul Caracal este cel mai notoriu exemplu. Practic toată țara este acoperită de impostori, care la rândul lor au promovat în funcții alți impostori, astfel că adevărații profesioniști au fost puși la colț. Provocarea este mare pentru Fifor acum, pentru că orice pas greșit în acest moment emoțional extrem de puternic îi poate pune capăt carierei politice, iar ambițiile sale sunt în continuare foarte mari.

Cu studiile făcute la Craiova, actualul ministru interimar al MAI este senator de Arad. Unul dintre apropiații săi, Nicolae – Dorin Bătrîn, actual adjunct al Inspectoratului Județean Arad își dorește o funcție importantă în aparatul administrativ. „Vrea și el să fie chestor”, spun surse pentru Capital. „Sau măcar secretar de stat și pune presiune pe Fifor”, compltează aceleași surse.

Bătrîn este cunoscut în Arad ca un rege al imobiliarelor și la începutul anului acesta a fost sancționat disciplinar după ce un polițist din subordinea lui l-a reclamat pentru că i-ar fi adresat mai multe injurii.

El este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi ai MI București și ai Academiei de Poliției. Primul său job, după ce a terminat armata a fost, însă într-o uzină textilă, conform CV-ului său. Abia apoi și-a găsit vocația pentru Poliție. De apreciat totuși că a urmat studii în domeniu, ceea ce mulți dintre cei care conduc Poliția astăzi în diverse localități nu au făcut.