'Convingerile mele şi modul de abordare a poziţiei de lider au fost incompatibile cu ceea ce am experimentat la Uber', a afirmat Jeff Jones, pentru site-ul Recode.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, pentru BBC, că demisia a fost 'complet neaşteptată', deşi Jeff Jones era nemulţumit că firma a angajat un nou director operaţional, iar el nu a fost printre candidaţi.

Dar, conform Recode, Jones a plecat din cauza incapacităţii Uber de a rezolva problema sexismului şi a hărţuirii sexuale.

'Vrem să-i mulţumim lui Jeff pentru cele şase luni petrecute la companie şi îi urăm toate cele bune', se arată în comunicatul Uber.

Anul acesta, Uber a avut de suferit de pe urma unor scandaluri, cele mai serioase fiind cele referitoare la acuzaţiile de hărţuire sexuală în firmă.

După ce a fost filmat în timp ce se certa cu un şofer din cauza scăderii ratelor dobânzilor, cofondatorul şi directorul general al Uber, Travis Kalanick, a recunoscut că are nevoie de ajutor în conducerea companiei. Luna aceasta, el a anunţat că firma caută un nou director operaţional.

Compania a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015 este prezentă şi în România, la Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat. AGERPRES