Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii parteneriatului public-privat, informează Administraţia Prezidenţială.

Legea parteneriatului public-privat reglementează modul în care se realizează un proiect de parteneriat public-privat ce are ca obiectiv public proiectarea, finanţarea, construcţia, reabilitarea, modernizarea, operarea, întreţinerea, dezvoltarea şi transferarea unui bun sau serviciu public.

Camera Deputaţilor a adoptat în urmă cu două săptămâni Legea parteneriatului public-privat, reexaminată la cererea preşedintelui Traian Băsescu, admiţând obiecţiile formulate de şeful statului.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat cererea de reexaminare formulată de preşedinte în şedinţa extraordinară din 24 august.

Preşedintele Traian Băsescu preciza, în cererea de reexaminare a Legii parteneriatului public-privat trimisă Parlamentului în iulie, că utilizarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) nu asigură suficientă transparenţă.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a susţinut în cererea de reexaminare că există o ordonanţă în vigoare (OUG 34/2006) care ar fi fost mai completă decât legea transmisă pentru promulgare, care nu încalcă dreptul comunitar.

SURSA: Agerpres