Potrivit RIA Novosti, Igor Dodon urmează sa aibă mai multe întrevederi la Moscova, inclusiv cu liderul rus Vladimir Putin. În cadrul vizitei sale oficiale, programata pentru 17 ianuarie, preşedintele Republicii Moldova se va întâlni cu reprezentanţi ai conducerii la vârf a Rusiei, dar şi cu directorul 'Sberbank', Gherman Gref, preşedintele 'Gazprom', Alexei Miller, precum şi cu Patriarhul Moscovei, Kirill.

Administraţia prezidenţială de la Chişinau nu a anunţat deocamdată care vor fi principalele teme ce vor fi abordate de Igor Dodon la Moscova, însă el a declarat anterior ca acestea vor ţine de reluarea exportului de produse agricole în Federaţia Rusa şi de problemele migranţilor moldoveni în această ţară, notează Radio Chişinău.

Cu toate acestea, analistul politic Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, este de părere că Igor Dodon va aborda la Moscova în primul rând problemele care interesează Rusia şi nu cele care sunt prioritare pentru Republica Moldova, precum retragerea forţelor militare ruse din Transnistria.

În acelaşi timp, expertul Ion Tabârţă este de părere că aceasta vizita va avea mai degrabă un caracter de propagandă şi de imagine pentru Igor Dodon şi nu se va solda cu rezultate concrete.

Mai mulţi experţi au criticat componenţa delegaţiei care îl va însoţi pe Igor Dodon la Moscova, delegaţie din care fac parte doar membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor, însă niciun reprezentant al vreunui minister.

Igor Dodon a declarat anterior că după vizita la Moscova următoarea sa deplasare va fi la Bruxelles.Agerpres