Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit luni seară despre strategia sa prin care încearcă să schimbe percepția social-democraților în rândul alegătorilor.

Ciolacu spune că imaginea partidului pe care îl conduce a început să se îmbunătățească și ca urmare a faptului că nu se coboară la nivelul atacurilor la care este supus constant, mai ales din partea Președintelui Klaus Iohannis.

”Eu mă duc în piaţă să-mi cumpăr roşii”

”Era un bagaj de percepţie destul de negativ asupra partidului. Cu toţii ne uităm la cifre  – nu există politică fără cifre. Era o anumită percepţie care a început să treacă. Nu numai prin instalarea mea.

Existau anumiţi lideri politici ai partidului care nu puteau să se ducă să facă piaţa. Despre asta vorbim. Existau lideri politici care nu puteau merge în piaţă să-şi cumpere roşii.

Eu mă duc în piaţă să-mi cumpăr roşii. Nu am niciun fel de problemă. Vorbesc cu oamenii, nu m-a înjurat nimeni şi cred că 99% dintre liderii acestui partid fac acest lucru. Dar se crease această percepţie”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la postul național de televiziune.

”Nu îl cunosc pe Viktor Orban”

”Eu, de 30 de ani, sunt în partid. Sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului şi dacă anumite conduceri au făcut greşeli în acest partid, au făcut când au luat deciziile în ceea ce priveşte partidul cu oameni din afara partidului.

Atacul preşedintelui Iohannis e unul mic şi neeuropean, lucru – cred că aţi văzut şi dumneavoastră – sancţionat şi în presa internaţională şi de către cancelarii.

De fapt, Iohannis a depăşit o linie roşie în ceea ce priveşte atacul politic – şi aici mă refer în primul rând la atacul cu Ardealul, lucru care s-a văzut, nici nu a fost vreo clipă”, a precizat Ciolacu.

”Instituţiile statului mi-au răspuns absolut toate că nu există astfel de lucruri, nu există dosare în acest domeniu. Nu că nu mi-aş dori să-l cunosc pe Viktor Orban, dar niciodată nu am avut această plăcere.

”Deja e o obsesie”

Nu am vorbit nici măcar la telefon, nici direct, nici măcar prin interpuşi, lucru pe care îl cunoaşte Iohannis.

Fiindcă plecăm de la premisa că este cel mai informat om din România. Nu a făcut nimic. O linie a partidului care nu s-a mai regăsit în atacurile preşedintelui şi atunci a recurs la acest atac virulent, crezând că şi reacţiile, şi răspunsurile sunt cu aceeaşi măsură.

Veşnicul duşman al preşedintelui e PSD. Deja e o obsesie. Aţi văzut de câte ori repetă, la fiecare ieşire. Eu, în schimb, sunt un om de construcţie”, a arătat președintele interimar al PSD.