Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat joi că politicienii români care se laudă că vor merge la Comisia Europeană și vor renegocia PNRR ori mint, ori nu știu ce spun.

PNRR nu se poate negocia, s-a terminat, s-a încheiat. Cine vine și spune cum se vor duce ei și vor răsturna toate înțelegerile, oamenii ăștia habar n-au ce vorbesc, fie vă mint. A renegocia PNRR în condiții total excepționale e cu totul altceva, iar dacă un guvern face o notificare oficială, nici nu se mai intră în negociere, că se taie banii”, a declarat președintele PMP, joi seara, la B1TV.

Totodată, Cristian Diaconescu a spus că ar trebui să le atragem atenția partenerilor noștri din NATO că dacă se întâmplă ceva rău la frontierele alianței, „vor avea toți de suferit”.

„A făcut un sondaj de opinie în Germania. Întrebarea a fost: dacă un stat baltic e atacat de cineva de la răsărit, în cât timp noi, germanii, am fi dispuși să mergem să-l apărăm? Și 61% au spus ”în niciun timp, nu dorim să intervenim militar””, a declarat Cristian Diaconescu.

Ce se va întâmpla cu PMP?

Cristian Diaconescu a răspuns zvonurilor care spuneau că partidul său ar urma să dispară. Potrivit acestuia, dispariția formațiunii sale este exclusă. Declarația acestuia a fost făcută sâmbătă, 13 noiembrie, după ce Consiliul Naţional al PMP a decis continuarea discuţiilor cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat o echipă de negociere în acest sens.

„Am decis, astăzi, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a declarat Cristian Diaconescu într-un mesaj pe Facebook.