"Cu rezultate variabile – ca să mă exprim optimist. Însă, până la urmă, cea mai mare parte a banilor din această zonă vor fi consumaţi, vor fi folosiţi în proiecte la noi, ceea ce este foarte bine. Important este să ne pregătim foarte serios pentru următoarea perioadă de finanţare, pentru că am observat cu toţii că multe dintre proiecte sunt bune, dar nu relevante. Multe proiecte relevante nu au fost realizate", a afirmat Klaus Iohannis, întrebat, după reuniunea Biroului Grupului PPE care are loc la Bucureşti, cum vede eforturile pe care România le-a făcut până acum pentru a atrage bani europeni.

El a subliniat că trebuie găsite căile cele mai bune pentru a avea proiecte relevante pentru România şi, apoi, acestea să se şi realizeze în perioada de finanţare stabilită.

"Altfel, vom fi tot în situaţia în care am fost în ultimii ani. Tot discutăm de lipsa de performanţă în atragerea fondurilor europene şi cred că cea mai mare problemă este lipsa unei viziuni aici. De aceea am spus că trebuie să avem proiecte relevante pentru România, pentru ca aceşti bani care se cheltuie (…) chiar să transforme fundamental România. Avem o mare şansă aici", a precizat şeful statului. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: