Intervenţia sa va fi urmărită cu atenţie în contextul tensiunilor sporite dintre Iran şi Consiliul de Securitate al ONU cu privire la programul nuclear controversat al Teheranului, şi al ameninţărilor israeliene de a ataca Iranul.
În discursurile sale pronunţate în trecut în cadrul Adunării Generale a ONU, Ahmadinejad a negat Holocaustul şi s-a referit la teorii ale conspiraţiei în legătură cu atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, provocând plecarea din sală a diplomaţilor americani şi occidentali.

Preşedintele iranian urmează să intervină în cadrul Adunării Generale a ONU miercuri. Regulamentul Naţiunilor Unite prevede discursuri cu o durată de maximum cinci minute pentru reprezentanţii fiecărei ţări.

Este vorba despre ultimul discurs al lui Ahmadinejad în faţa Adunării Generale a ONU, el urmând să părăsească scena politică în 2013, după ce a deţinut două mandate consecutive în calitate de preşedinte, maximum admis.

O demonstraţie este planificată în acest an la apelul grupului ‘Uniţi împotriva unui Iran nuclear’, în faţa hotelului din Manhattan unde sunt găzduiţi preşedintele Ahmadinejad şi delegaţia iraniană.
Sursa: Agerpres