'Din punctul meu de vedere, rezultatele nu sunt surprinzătoare dar reprezintă un mesaj clar, sunt într-adevăr o lecţie pentru noi, să obţinem rezultate mai bune în următorii doi ani în privinţa creşterii economiei şi creării de locuri de muncă. Cred că oamenii devin intoleranţi şi nerăbdători şi în multe state această evoluţie este de înţeles', a afirmat în Portugalia şeful miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Jeroen Dijsselbloem, împreună cu şeful BCE, Mario Draghi, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, participă în perioada 26-27 mai la Conferinţa pe teme de politică monetară, organizată de Banca Centrală Europeană.

Conform rezultatelor preliminare, partidele de extremă dreapta şi anti UE au obţinut câştiguri importante la alegerile pentru Parlamentul European, mai ales în Franţa, Marea Britanie, Grecia şi Danemarca.

Jeroen Dijsselbloem a afirmat că este clar că Europa trebuie să accelereze redresarea economiei şi, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, trebuie continuate reformele prin care economiile devin mai competitive.

'De fapt, cred că reformele trebuie să fie mai clare dar trebuie să continuăm agenda deoarece numai o economiei competitivă poate sprijini o creştere solidă', a subliniat şeful Eurogrupului.

 

Sursa: Agerpres