Atenție la informațiile despre vaccinul anti-covid! În România are loc un proces de dezinformare în masă! Acest fenomen este cauzat chiar de oamenii care ar trebui să ne ofere o mână de ajutor în criza sanitară actuală. Informațiile eronate vin chiar din partea cadrelor medicale.

Anumiți doctori care nu susțin imunizarea prin vaccinare emit informații greșite. În această situație, preşedintele Colegiului Medicilor ia atitudine: „Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să prezinte mesaje eronate. Faţă de aceşti colegi trebuie avem o atitudine fermă.”

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), consideră că este inacceptabilă atitudinea anumitor medici. Acesta îi critică dur pe toți cei care afirmă public mesaje eronate, ce au ca subiect sănătatea cetățenilor din România, potrivit news.ro.

Medicii care transmit mesaje anti-vaccin vor fi suspendați

Îngrijorat de efectele ce pot apărea din cauza dezinformării provocată de anumiți doctori, Daniel Coriu a propus ridicarea dreptului de liberă practică pentru persoanele care transmite mesaje anti-vaccin. Medicul hematolog a explicat că procesul de anchetare deja a fost demarat, însă este „un proces greoi”. Acesta a explicat că decizia a fost luată în scopul responsabilizării cadrelor medicale.

Daniel Coriu încearcă să le atragă atenția reprezentanților legislativi deoarece medicii pot doar să solicite anumite schimbări, dar nu au și dreptul de iniţiere legislativă.

„Noi avem această putere de a declanşa o anchetă disciplinară faţă de aceşti colegi, lucru care s-a şi întâmplat, dar numai că este un proces greoi. La final se poate ajunge la suspendare, la ridicarea dreptului de liberă practică, dar acest proces durează. Ceea ce am vrut eu ca preşedinte al CMR, ca medic hematolog, este ca acest proces să fie grăbit pentru că noi trebuie cumva să responsabilizăm medicii. Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să prezinte mesaje eronate, mesaje care ating grav sănătatea publică. Şi faţă de aceşti colegi trebuie avem o atitudine fermă. Dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiere legislativă”, a afirmat Daniel Coriu.