Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, invitat într-o emisiune TV de pe B1 TV, a abordat un subiect care a stârnit controverse printre cetățenii României.

În seara zilei de marți, 30 noiembrie, acesta a vorbit despre dificultățile de comunicare dintre autoritățile statului și Biserica creștin ortodoxă din țară privind imunizarea prin serul anti-covid. Astfel că Alexandru Rafila a adus în discuție atitudinea anti-vaccinare prezentată de clerici, în contextul în care slujitorii Bisericii au o influență considerabilă asupra oamenilor.

Mesajele anti-vaccinare din țară

Ministrul Sănătății privește cu optimism situația actuală și consideră că reprezentanții Bisericii vor fi deschiși să asculte opiniile anunțate de autoritățile țării. Ba mai mult, Alexandru Rafila afirmă că nu este surprins de atitudinea anti-vaccinare a clerului din moment ce în România există astfel de persoane și printre cadrele medicale.

„Au fost probleme legate de comunicare între Biserică și autorități. Sunt convins că o să existe deschidere și din partea Patriarhiei. Noi suntem acum în situația în care anumiți medici promovează mesaje antivaccinare. Așa este și în rândul clerului.”, a declarat Ministrul Sănătății.

„Noi trebuie să informăm, nu să promovăm vaccinarea”

De asemenea, Alexandru Rafila a explicat că responsabilitatea politicienilor și a sistemului sanitar din țară este doar de informare asupra impactului pe care îl are imunizarea prin ser anti-covid. Acesta consideră că promovarea vaccinului în rândul cetățenilor nu este sarcina autorităților.

„Important este să avem mesaje clare și atunci o să existe posibilitatea alegerii. Noi trebuie să informăm, nu să promovăm vaccinarea.”, a spus acesta.

„În România se adună credințe false și ciudate”

Spre final, Ministrul Sănătății a criticat sistemul educațional din România. Acesta afirmă că educația care se desfășoară pe teritoriul țării noastre nu evidențiază adevărul științific, ci, dimpotrivă, credințe false și ciudate.

„Tipul de educație care se desfășoară în România nu reușește că aducă adevărul științific, ci să aducă credințe false și ciudate”, a spus Alexandru Rafila.