“Bine v-am găsit, din păcate, în aceeaşi formulă ca la toate discursurile mele, fără Opoziţie. În modul cel mai sincer regret că Opoziţia nu este în Parlament, plecând de la realitatea că, dacă avem vreun garant real al democraţiei în România, acesta este Parlamentul. Oricât l-am critica, el rămâne acela care în situaţii de derapaje vine şi corectează lucrurile. Cred că nu este cea mai bună soluţie să subminezi cea mai importantă instituţie a statului român – Parlamentul”, a spus şeful statului.
El a făcut un apel la Opoziţie pentru a veni la lucrările Parlamentului.
Preşedintele Traian Băsescu susţine un discurs pe probleme de politică internă în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
La şedinţă participă parlamentari ai Puterii, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, miniştri ai Cabinetului său, precum Gabriel Berca, Ritli Ladislau, Cătălin Baba, Hunor Kelemen, consilierii prezidenţiali Bogdan Mănoiu şi Iulian Chifu, reprezentanţi ai corpului diplomatic.
Şedinţa este prezidată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
La balcoanele sălii de plen a Parlamentului sunt prezenţi în jur de 160 de invitaţi.
Parlamentarii Opoziţiei, aflaţi în grevă parlamentară, şi-au anunţat încă de săptămâna trecută absenţa din Legislativ la mesajul pe care preşedintele îl va transmite.