"Am aşteptat peste 45 de minute să vină preşedintele ANAF. Invitaţia a fost trimisă la fel cum se trimite secretarilor de stat. Nu a anunţat că nu poate veni. N-a venit, pur şi simplu (…) O să anunţăm, inclusiv primul-ministru. Să vedem ce măsuri se pot lua. Noi nu putem sta la cheremul domnului Diaconu să vină când vrea şi nici măcar să nu ne anunţe. Sigur va fi rechemat. Dacă nu se vor lua alte măsuri, vom anunţa şi premierul (…) Avea obligaţia să vină. Nu mă aşteptam să nu vină. Sunt dezamăgit din acest punct de vedere", a afirmat Arcaş.

El a precizat că la Comisie au venit directori generali din cadrul ANAF, dar pentru dezbateri era necesară prezenţa unui secretar de stat. Printre temele pe care senatorii Comisiei intenţionau să le dezbată cu şeful ANAF se numără Codul de procedură fiscală şi Codul fiscal.

"Trebuia să discutăm pe Codul fiscal, de procedură fiscală şi problemele antifraudă, reducerea TVA. Trebuia să lămurim anumite probleme şi să vedem ce modificări legislative trebuie să aibă loc pentru ca să nu mai dea loc la abuzuri (n.r. în funcţionarea ANAF)", a afirmat Arcaş.

Preşedintele Comisiei de buget consideră însă că termenul de 28 aprilie dat de Biroul permanent pentru raport la Codul fiscal şi la Codul de procedură fiscală va fi respectat de Comisie. AGERPRES