Președintele Aktor a vorbit recent despre piață infrastructurii din România, situația contractelor pe care Aktor le are în România și bineînțeles, ce se va întâmpla pe viitor în acest domeniu în România. Publicația Lumea Infrastructurii a realizat recent interviul cu Christos Panagiotopoulos.

România este principala piață pentru Aktor

România este principala piață pentru Aktor, după Grecia, din punct de vedere al dezvoltării proiectelor de infrastructură. Mai mult, se pare că în toamna acestui an se va putea circulă pe lotul 2 din autostrada Sebeș Turda Lotul 2, angajament pe care Christos Panagiotopoulos l-a făcut în față membrilor Guvernului român.

“România este o țară superbă, cu foarte multe locuri minunate, aveți munte, aveți mare, aveți multă industrie, și infrastructură din țară dumneavoastră este într o continuă dezvoltare.

Beneficiați de foarte multe fonduri europene, aveți un master plan foarte complex, acum văd că sunt foarte multe șantiere în desfășurare iar Ministerul Transporturilor prin CNAIR, CFR, Metrorex, lansează licitații noi de valori importante. Așadar vreau să subliniez că România că și piață a infrastructurii, după Grecia, este principala piață pentru Aktor, pe care dorim să o susținem în mod real și să o dezvoltăm. Am decis la nivel de Grup, să ne retragem din anumite țări și să ne focusam pe piețele cu adevărat importante, cum este România”, a transmis Christos Panagiotopoulos.

Vești bune privind autostrada Sebeș – Turda

Mai mult, proiectele Aktor în România vor beneficia de o susținere financiară și tehnică mai bună decât până acum, iar autostrada Sebeș – Turda va fi gata în curând.

“Ce doresc să va spun în primul rând și să va asigur, este că în aceste două zile în București, am avut întâlniri cu Oficialitățile Guvernamentale responsabile de infrastructură, cu factorii de decizie și i am asigurat cu toată seriozitatea și responsabilitatea pe care o am că Președinte Aktor, că voi susține și voi debloca tot ceea ce în trecut nu a funcționat și mă voi ocupă personal să urmăresc evoluția tuturor șantierelor.

Am promis acest lucru celor mai importanți membri ai Guvernului României și mă voi ține de cuvânt. La ultima Adunare Generală a acționarilor din luna Aprilie s a hotărât mărirea capitalului cu 120 milioane de euro, parte din această suma se va îndrepta către România tocmai a pentru a putea susține ceea ce ne dorim, și anume performanță și livrarea de proiecte, nu doar vorbe.

Știu că prioritatea Aktor este Sebeș Turda Lotul 2, știu foarte multe detalii despre acest proiect și va pot asigura că în toamna acestui an se va circulă pe această autostrada în totalitate și doresc să îmi cer scuze în numele Aktor tuturor românilor care stau în trafic mai ales în zona Teiuș și le promit că în câteva luni se va circulă pe această autostrada!”, a mai transmis acesta.

Planuri în domeniul imobiliar

Grupul Aktor are în derulare trei contracte pentru lucrări de cale ferată în țară noastră, însă în curând se va dezvoltă pe parte imobiliară, prin firma REDS, membră a grupului ELLAKTOR.

“Așa cum am spus și la început, România este de importantă strategică; am participat la toate licitațiile, vom participa în continuare, știm că Guvernul României a avut un mare succes cu programul PNRR și din cele 30 miliarde euro, 8,5 miliarde vor fi doar pt infrastructură.

Ne dorim că Aktor să și își recapete numele și imaginea pe care trebuie să le aibă cu adevărat! În plus, că o noutate probabil, va anunț că prin firma REDS, membră a grupului ELLAKTOR, vom reîncepe activitatea de dezvoltare imobiliară. REDS deține câteva proprietăți importante în București, achiziționate acum 10/11 ani și am hotărât că anul acesta vom începe aceste dezvoltări imobiliare, rezidențial și birouri.

Va spun acestea strict pentru a întări faptul că tratăm România cu maximă importantă și vreau să va promit că pe lângă tot ceea ce facem, pe lângă locurile noi de muncă pe care le creem începând cu anul acesta în noile proiecte, peste 500 locuri de muncă, vom finaliza Sebeș Turda și anul acesta se va circulă pe această autostrada”, a mai spus președintele Aktor.