TEYSIS este un proiect de implementare a soluţiei ARCHIBUS cu o dimensiune considerabilă, în condiţiile în care beneficiarul, Turk Telecom, deţine 18.000 de clădiri, 3 mil. metri pătraţi şi are nu mai puţin de 26.000 de angajaţi. Implică, în plus, provocări mari legate de cultura organizațională, managementul schimbării și construirea ecosistemului optim pentru parteneriat. Argumente care au contat atunci când s-au acordat premiile la cea mai prestigioasă conferinţă europeană anuală de Facility Management (EFMC 2013). Pentru proiectul TEYSIS, ARCHIBUS Solution Center Romania, în calitate de Project Manager, a câştigat Marele premiu „Partners Across Borders 2013“, alături de Procos Group Belgia și iNNOVA IT Solutions Turcia, partenerii săi.  Conferinţa, care a reunit peste 700 de profesionişti în Facility Management, s-a desfăşurat la Praga, fiind organizată de IFMA (International Facility Management Association) și de EuroFM (Asociaţia Europeană pentru Managementul Facilităților. „Parteners Across Borders este un premiu prestigios, deoarece competiţia şi-a propus să premieze proiectele transfrontaliere de referinţă în domeniul Facilities Management. Am fost recunoscuţi drept un pol regional de competenţă, suntem mândri de acest lucru şi intenţionăm să cultivăm această imagine, continuând trendul ascendent prin proiecte derulate ireproşabil“, a declarat Tudor Triţă, CEO al ARCHIBUS Solution Center – Romania.

Prin implementarea soluţiei ARCHIBUS, proiectul TEYSIS urmăreşte să diminueze costurile cu utilizarea clădirilor şi activelor imobiliare deţinute de Turk Telecom. În plus, ajută operatorul de telecomunicaţii să mărească gradul de satisfacţie a clienţilor, să devină o companie mai eficientă şi mai modernă.

O piaţă în dezvoltare

„În România, industria de Facility Management s-a dezvoltat puternic în ultimii ani. O estimare la nivelul primelor 100 de companii de profil indică afaceri de 300 mil. euro pe an şi peste 9.000 de angajaţi. Nivelul întregii pieţe este însă mult mai mare. Faţă de pieţele dezvoltate, suntem însă într-o fază incipientă, în condiţiile în care industria de Facility Management reprezintă 4%-5% din PIB la nivel european, iar într-o ţară ca Olanda se cumulează o cifră de afaceri de peste 60 miliarde de euro“, spune Tudor Triţă, care este şi preşedintele Asociaţiei Române de Facility Management (ROFMA). În opinia sa, provocarea pentru viitor este creşterea nivelului de educaţie în domeniu. La soluţiile de Facility Management apelează atât companii private, cât şi autorităţi publice, obţinând beneficii nu doar prin reducerea costurilor cu utilizarea construcţiilor, ci şi prin creşterea productivităţii angajaţilor sau prin îmbunătăţirea impactului de mediu şi a sănătăţii oamenilor.

ARCHIBUS Solution Center – România este reprezentantul regional pentru Europa Centrală și de Est al ARCHIBUS Inc.,  numărul 1 în lume în soluții pentru Real Estate, Infrastructură și Facilities Management. Cu peste 4 mil. utilizatori în 190 de țări și 30 de ani de experiență, ARCHIBUS economisește, pentru organizațiile care o utilizează, mai mult de 100 de miliarde de euro anual.

Tudor Triţă, CEO, ARCHIBUS Solution Center – Romania