Belinda Bencic va juca în semifinalele turneului de la Dubai cu învingătoarea dintre Elina Svitolina (6 WTA) și Carla Suarez Navaro (26 WTA). Bencic are acum 2-1 în meciurile directe cu Halep. Românca a învins în 2014 în turul al treilea la Wimbledon, cu 6-4, 6-1, iar Bencic a profitat de abandonul Simonei în finala de la Toronto, în 2015

Chiar dacă Simona Halep a pierdut sferturile de finală de la Dubai, aceasta se va consola cu un premiu în bani deloc mic. 

Românca va încasa un cec în valoare de 59.960 de dolari și 190 de puncte în clasamentul WTA.

Simona s-a ales și cu un plus la capitolul imagine, fiind susținută de aproape întreaga sală de la Dubai. Halep a avut și o galerie de 20 de susținători români, care au afișat steagurile României și au scandat în mai multe rânduri numele Simonei.

În primul set, românca s-a impus cu 6-4, după 47 de minute.

În setul 2, Bencic s-a impus cu 6-4, după 45 de minute și a dus meciul în decisiv. Acolo, Halep a fost condusă cu 3-0 și a pierdut, în cele din urmă, cu 2-6, după ce a salvat două mingi de meci. Meciul a durat două ore și 16 minute.

Halep, care a greşit foarte mult în acest meci, s-a înclinat după două ore şi 17 minute, scrie Agerpres.

Românca a început ezitant şi a fost condusă cu 2-0, dar a revenit şi a luat trei ghemuri consecutive (3-2), iar apoi s-a desprins la 5-3. Bencic a reuşit un break, dar Halep a închis setul cu 6-4, pe serviciul elveţiencei.

În actul secund, Bencic a început cu break, dar Halep a egalat, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 4-4. Halep a greşit şi şi-a pierdut serviciul, iar Bencic a egalat situaţia la seturi (6-4). Simona Halep a greşit mult în debutul setului al treilea, iar Bencic s-a desprins la 3-0, Halep a recuperat un break şi s-a apropiat la 2-3, dar Bencic a făcut 5-2, a salvat trei mingi de break şi a fructificat a treia sa minge de meci (6-2).

Halep a adunat 8 aşi, dar a făcut nu mai puţin de 13 duble greşeli, în timp ce Bencic a avut un as şi a comis 4 duble greşeli.

Te-ar putea interesa și: