„Anul trecut, Alro SA a devenit furnizor pentru Airbus, cel mai mare producător de aeronave. Este o onoare să primim un asemenea premiu din partea revistei Capital. După o perioadă de criză, acum ocupăm o poziție onorantă, datorită unui program de investiții 630 milioane dolari, în proiecte de retehnologizare. Nu ne-am abătut de la investițiile pe termen lung. De la un producător de lingouri, am evoluat la un producător de tablă pentru industria aeronautică. În următorii patru ani fiind programate investiții în valoare de circa 190 milioane dolari“, a declarat Florin Verboncu (foto), oficialul Alro, prezent la Gala Capital. 

ArcelorMittal Galați SA, cel mai mare producător de oțel din România s-a situat pe locul doi. „Producem anual 2,2 milioane tone de oțel și aproximativ 450.000 tone oțel electric. Din momentul privatizării până astăzi, ArcelorMittal a investit, în România, 1,5 miliarde euro. În ultima perioadă, am investit aproximativ 40 milioane euro/an. Furnalul 5 este cel mai modern furnal din Europa, este singurul furnal funcțional de la Galați“, a explicat Ionuţ Borş, directorul general al ArcelorMittal Galați. 

Locul 3 a mers celor de la Proinvest Group SRL, companie specializată în prelucrarea oțelului. Înființată în urmă cu 17 ani de familia Sandu, Proinvest Group SRL a devenit o companie multiprodus, care produce și comercializează diverse sisteme din oțel pentru construcții. În prezent, Proinvest Group SRL derulează o investiție în valoare de circa 22 milioane euro, program estimat a se finaliza în 2020.