Din partea Fondului Proprietatea a participat Dr. Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, şi Grzegorz Konieczny, manager de fond al Fondului Proprietatea.
Premierul a subliniat parteneriatul care trebuie să caracterizeze relaţiile între reprezentanţii Fondului Proprietatea şi statul român, precum şi interesul comun pentru dezvoltarea acestui fond.
„De asemenea, a fost menţionat interesul reciproc pentru buna implementare a Codul de Guvernanţă Corporativă, introdus prin OUG 109/2011, în ceea ce priveşte introducerea managementului corporatist în companiile de stat, precum şi pentru desfăşurarea cu succes a procesului de listare a unor pachete minoritare de acţiuni la companii aflate în proprietatea statului. Toate aceste demersuri pot ajuta procesului de consolidare economică şi stimulării pieţei de capital locale, unde Fondul Proprietatea joacă un rol extrem de important”, potrivit Guvernului.
Dr. Mobius a declarat: „A fost o întâlnire foarte productivă. Suntem încurajaţi de planurile de privatizare ale Guvernului României şi sperăm să vedem un angajament ferm, care va fi esenţial pentru fructificarea acestor planuri. Credem cu tărie că progresele în procesul de privatizare vor aduce beneficii pieţei locale de capital şi economiei româneşti. Îmbunătăţirea transparenţei şi ridicarea standardelor de guvernanţă corporativă vor ajuta la creşterea profitabilităţii şi a eficienţei companiilor implicate, generând în acelaşi timp un interes sporit al investitorilor străini pentru piaţa românească. Din acest punct de vedere, salutăm în special noul Cod de Guvernanţă Corporativă, care reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte reformarea companiilor de stat şi prin care se poate asigura faptul că drepturile acţionarilor minoritari sunt respectate cu stricteţe”.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a adăugat: „Fondul salută eforturile continue ale Guvernului României de a lista unele companii de stat la BVB şi de a îmbunătăţi standardele de guvernanţă corporativă. Aceştia sunt doi factori foarte importanţi, pe care Fondul i-a susţinut în ultimii doi ani şi suntem mulţumiţi cu progresele înregistrate până acum. Totuşi, mai sunt multe de făcut. Suntem încăntaţi să lucrăm mai îndeaproape cu Guvernul României şi să ne implicăm împreună în aceste demersuri, care ar trebui să aibă, în cele din urmă, un impact pozitiv asupra portofoliului Fondului”.
La întâlnire a mai participat ministrul Economiei, Lucian Bode.