„Înţeleg nemulţumirile românilor, atât ca prim-ministru, cât şi ca om, pentru că am contact cu oamenii, ştiu ce înseamnă să ai greutăţi în aceste vremuri de criză economică. Sunt la fel de convins, împreună cu colegii mei, că măsurile au fost absolut necesare şi corecte. Fără ele, România s-ar fi scufundat din punct de vedere economic. (…) Noi, politicienii, preşedintele şi premierul, ne-am sacrificat imaginile, partidul şi-a sacrificat votul şi voturile pentru a găsi soluţii ca România să meargă mai departe”, a afirmat primul-ministru, prezent sâmbătă într-o vizită pe şantierul autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.
De asemenea, el a subliniat importanţa continuării trendului de creştere economică, afirmând că „peste noapte nu se pot face minuni. Una este să guvernezi într-o perioadă în care ai o creştere economică şi nu ştii ce să faci cu banii, cum a fost pe vremea lui Tăriceanu, alta este situaţia când a venit criza economică şi ştiţi greutăţile pe care le-am avut. (…) Cred că, dacă nu pierdem ce am câştigat – 2011 a fost an cu uşoară creştere economică -, dacă 2012 continuă această creştere economică, pe de o parte avem garanţia că această stabilitate economică pentru români înseamnă că suntem în afara oricărui risc de neplată a obligaţiilor sociale şi putem spera la mai bine în anii următori”.
Şeful Executivului a arătat că este un susţinător al „non-violenţei şi al dialogului” şi a precizat că speră ca Opoziţia să nu încurajeze violenţa pentru că ar face rău „ţării în primul rând”.
UPDATE: Emil Boc a menționat, de asemenea, că România are nevoie „ca de aer” de creştere economică în 2012 pentru a continua programul de investiţii şi de creare a locurilor de muncă.

„E vital pentru România să-şi păstreze creşterea economică în 2012. Avem nevoie ca de aer de plus economic în 2012. De aceea orice efort e mai mult decât bine-venit, pentru a susţine activitatea economică, pentru a susţine investiţiile, pentru a susţine locurile de muncă. Spun asta pentru că venim după un an, 2011, cu creştere economică, se pare că va fi chiar mai mult de 2%, dar aşteptăm rezultatele finale în februarie şi, din nefericire, în contextul în care în Uniunea Europeană se anunţă chiar pericolul revenirii la recesiune, aşa cum am spus, noi avem nevoie ca de aer de creştere economică în 2012 pentru a putea conserva şi crea noi locuri de muncă pentru români”, a spus şeful Executivului.
Citește și: Punerea României pe acelaşi palier cu Ungaria e absolut greşită, afirmă Boc
Emil Boc, pe o viitoare autostradă: „Infrastructura nu are vacanță”
Sursa: Agerpres